REIS NAAR SAINT MALO 

20-24 mei, 2019

Vanaf het begin begint onze reis in een goed humeur. Het moet gezegd worden dat we het geluk hebben dat onze favoriete chauffeur, Marc, door zijn sympathie en humor weet hoe hij de sfeer in de bus kan zetten. Dit is de reden waarom we hem vergeven dat hij onze vrienden uit Péville is vergeten naar wie we gingen zoeken na het laden van Beyne-Heusay.

In Neuchâtel-en-Bray, eerste maaltijd samen. Gisèle en Patrick hadden een klein restaurant naar keuze gevonden "Les cranberries", het zal tijdens de hele reis hetzelfde zijn: "Le domaine des Mauriers" in St Malo waar we worden ontvangen in een prachtige stenen kamer, evenals " Le Victorine 'in Erquy, waar de eigenaar niet aarzelde om zijn liefde voor de lokale keuken met ons te delen en ons zijn tuin te laten zien, een beetje groen.

Toen we bij het hotel aankwamen, goed gelegen aan de voet van het Château de Combourg en aan de rand van een klein meer, was het de verdeling van de kamers waar iedereen kon afkoelen voordat ze elkaar ontmoeten voor een avondmaal (diner zou zeggen onze vrienden Frans) leuk, zelfs als de spiermaag en het kalfsvlees niet naar ieders smaak waren, maar sommigen waardeerden het toch. Na de maaltijd is iedereen vrij om uit te rusten of de omgeving te ontdekken. Helaas zullen we niet de mogelijkheid hebben om het kasteel te bezoeken, omdat onze andere bezoeken ons niet in staat stellen om vroeg genoeg daarvoor terug te keren, maar bewonderen vanuit de verte over het dorp waken is al niet slecht.

De tweede dag beginnen we met de rondleiding van St Malo per toeristentrein. Dan vrije tijd om door de wallen te bladeren en prachtige panoramische foto's te maken of door de "Intramurale" steegjes te wandelen. De middag staat in het teken van het aquarium van St. Malo, bezoek perfect becommentarieerd door twee jonge gidsen, zeer enthousiast en zeer professioneel. We hadden ook het genoegen deel te nemen aan de twee attracties van het aquarium: een simulatie van onderzeese aanval door een gigantische octopus met geluidseffecten en schokken en een duik in een bassin in kleine gondels waardoor de vissen konden zwemmen overal om ons heen: mooi!!!


'S Avonds na het eten, een beetje muzikale improvisatie door onze Italiaanse vrienden uit de groep en in het bijzonder een prachtig duo, gevormd door Angela en Ricardo. Iedereen waardeerde en applaudisseerde onze sterren.

De derde dag, keer terug naar St Malo, mais voor een bezoek en boot deze keer. Hierdoor konden we de stad vanuit een andere hoek bekijken, evenals verschillende kleine rotsen, forten en eilanden, waaronder het eiland Cézembre, een prachtig vogelreservaat. De oversteek van de baai duurde ongeveer 1u30, wat ons een goede verademing geeft. In de middag bezochten we Fort La Latte. Onze vriendelijke gids legde ons de hele historische ontwikkeling van het fort uit. Toen konden we de ontdekking van de site op ons gemak afronden en prachtige foto's maken van het fort, de omgeving en in het bijzonder van Cap Fréhel die in de verte culmineerde.

De vierde dag was gewijd aan Cancale en Mont Saint Michel. We zijn begonnen met een zeer leerzaam bezoek aan de maritieme boerderij van Cancale en het proeven van oesters voor de meest fijnproevers. Je moest er je voordeel mee doen: je kon niet frisser vinden. Vervolgens richting Mont Saint Michel die iedereen in zijn eigen tempo en op zijn gemak ontdekte. Het was eb en we konden enkele groepen zien, waaronder schoolgroepen die in de baai liepen. Sommigen van ons hebben zich daar ook gewaagd, met het risico dat de schoenen lijden. Ik zou geen namen geven, hahaha.

En het is al het einde en we moeten nadenken over de terugkeer. Maar we waren vol ogen, vol borden en een prachtige remedie van frisse lucht en een goed humeur.

Bedankt aan Gisèle en Patrick voor het verzinnen van zo'n mooie reis die ons zoveel mooie herinneringen zal bezorgen. En dank aan Marc, onze chauffeur die ons niet heeft laten scheiden zonder ons een afscheid aperitief te bieden.

Op onze volgende reis samen.

Biz voor jou Gisèle en Patrick, nogmaals bedankt voor deze reis, ik "hield"

Arlette Joset