MARTELANGE 28 april 2019

Onder een aanhoudende grijsheid en overvloedig water maar altijd glimlachend, vertrokken we voor een drukke dag. 

We hebben geluk, Marc rijdt in de bus !!! Wow !!!

We komen aan in Martelange en ontdekken de prachtige routes geïdentificeerd door de wandelaars van Haute-Sure. 

De hoogte is belangrijk, maar het landschap is magisch. Passage vereist door een grenswinkel om ons te voorzien van alcoholische dranken, evenals tabak... er is zelfs een persoon die met de kar van de winkel naar de bus terugkeerde, aangezien de aankopen aanzienlijk waren. Het buscompartiment is vol.

Even later, in Petitvoir, ontmoeten we Emile, een telefoonverzamelaar. Niet minder dan 800 stuks. Hij betovert ons met zijn verhalen, zijn anekdotes en durft het te zeggen met zijn mooie heldere ogen... We zijn in de ban.

We nemen de bus richting Verlaine, op de boerderij van de zeugen. De eigenaar van de plek legt ons uit dat de zeugen niet meer in hun gebouw worden grootgebracht. Een laatste exemplaar in vlees en bot is echter zichtbaar en hoeft niet te worden gevraagd om de fotografen tevreden te stellen. Alleen het vlees van een paar van andere boerderijen wordt verwerkt in de maanden oktober, november en december. In feite opent slechts één slachthuis zijn deuren tijdens deze periode om het spel te verwerken. Hoe dan ook, we luisteren aandachtig naar de uitleg van de productie van worst en ander vlees voordat we ze ter plaatse proeven met bier dat in de regio wordt gebrouwen of andere drankjes.

Patrick en ik bedanken je voor je glimlach en je goede humeur.

Gisèle